POZIV NA SLANJE RADOVA

Home »  POZIV NA SLANJE RADOVA

Poziv za slanje radova za novi časopis Udruženja studenata filozofije „Čemu“, br. 26 (god. XV/2019.)

Časopis Čemu stručni je časopis filozofske tematike interdisciplinarnog usmjerenja koji, osim filozofskih, pokriva i teme koje se odnose na srodne humanističke i društvene znanosti. U tradiciji časopisa nastojanje je da se filozofski artikuliraju ključni personalni, interpersonalni i društveni problemi današnjice, kao i klasični problemi iz povijesti filozofije. Kategorije koje časopis pokriva su: stručni autorski radovi, eseji i ogledi (tzv. filozofske bilježnice), prijevodi relevantnih stranih tekstova, recenzije, intervjui te prikazi knjiga i izvještaji s recentih simpozija.

Novim brojem časopisa želi se potaknuti studente na istraživanje ključnih koncepata koji se pojavljuju tijekom studija filozofije, ali i onih vezanih za šire društveno promišljanje. Među ostalim, svrha je časopisa uvođenje studenata u izvanstudijske aktivnosti, koje ih mogu poučiti dodatnim vještinama vezanim za znanstvenu djelatnost.  Za razliku od dosad definiranih, ove je godine tema otvorena. U broju će se prikupiti materijali i istraživanja bilo kojih filozofskih i drugih područja koje studenti istražuju unutar i izvan studija. Širenjem interesnog područja studentima se otvara prilika za razvijanje vlastitih interesa, koji se mogu kretati unutar tradicionalnog ili suvremenog diskursa.

Ovim brojem obilježava se 25 godina od prvog izdanja, koje je također imalo slobodnu temu, a nosilo je naziv List studenata filozofije. Povodom obljetnice rada časopisa predsjedništvo Udruženja studenata filozofije i urednički tim časopisa odlučili su nagraditi najbolji rad prijavljen u kategoriji autorskih radova. Radove će ocjenjivati povjerenstvo koje ne čini uredništvo. Ono će procjenjivati kvalitetu argumentacije i koherentnost sadržaja temeljem čega će bodovanjem odrediti najbolji autorski rad. Radovi će povjerenstvu biti dostavljeni bez informacija o autoru, a najbolji će biti nagrađen simboličnom nagradom. Pozivamo studente da prilikom slanja autorskog rada napomenu uredništvu žele li se prijaviti za spomenutu nagradu. Nakon što povjerenstvo proglasi najbolji rad, svi prijavljeni radovi proći će kroz urednički proces, u kojem će se komunikacijom i suradnjom autora i uredništva težiti najboljoj verziji rada.

Za dostavu rada, bilo kakva pitanja ili dodatne informacije obratite nam se na mail: cemu.ffzg@gmail.com

Rok za dostavu radova je 31. kolovoza 2019. godine.

Radujemo se zajedničkoj suradnji!

Urednički tim

Comments are closed.

BizStudio by Sketch Themes